Skip to content

Det skjedde noe med meg…

9BC4BE26-9DAE-413E-947B-195B4B657AC1

Hei. Er dessverre en stund siden mitt siste innlegg her og det beklager jeg…har vært innlagt på sykehus med nyrestein en ukes tid, fikk heldigvis operert den ut, men kom hjem med influensa på toppen av alt det andre så jeg har stort sett lagt i 2 uker, og for en rastløs sjel som meg er ikke det det letteste. I dag klarte jeg med svetteperler å ta en photoshoot her hjemme av julebordet, slik jeg tror det vil bli dekket til på selveste juleaften. Vi får se, plutselig kan jeg ombestemme meg med farge tema etc, men synstest denne borddekkingen gikk godt samme  med juletreet som i år faktisk ikke er pyntet med hvitt. Har slått på stortrommen og kjørt på med gull i år, må være flere tiår siden sist men jeg syns det ble fint.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA703A01A8-D4FD-4A73-BAF9-4190237EFDB5OLYMPUS DIGITAL CAMERA1C6E6FB3-2D0B-4B01-A5A7-252A9CCCFEFF795B5E55-F093-4B27-AD69-386D9C5536EDOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når man ligger innlagt på sykehuset og verken orker å lese eller se på TV får man god tid til å tenke. Det gjorde jeg, og tankene mine der oppe gikk helt tilbake til julen 2009. Den gang var jeg nyskilt og skulle for første gang feire jul uten mine barn. Det var en trist følelse,  når man er voksen lever man gjennom sine barn når det kommer til julestemning. Men som sagt dette året ble jeg alene. Jeg følte meg virkelig ensom for første gang i mitt liv. Som person elsker alenetid så ikke misforstå meg, men å vite at på selveste juleaften blir man alene, det var en tung følelse, og jeg skal gjerne innrømme at jeg synstest synd på meg selv,  men så skjedde det noe med meg, hva med de som har det slik hvert år? hvorfor sitte og synest synd på meg selv når jeg heller kan bruke tiden min på noe meningsfylt. Jeg ble invitert hjem til både familie og venner, så sann sett er jeg heldig, men av en eller annen grunn følte jeg ikke for å feire jul det året, ikke uten mine barn. Så jeg tok kontakt med frivillig organisasjonen her hvor jeg bor og fortalte at jeg gjerne ville bruke min tid på å hjelpe til hos de på Alternativ Jul på juleaften. Så da var det bestemt og jeg visste det ikke ville bli noe jul for min del. Der tok jeg feil………… Snakk om julestemning og flotte mennesker jeg traff, jeg fikk sitte meg ned å spise julemiddag med en flott eldre mann som nettopp var blitt enkemann, jeg hadde gode samtaler både med rusmisbrukere og innvandrere. Julenissen kom å ga barna gaver, vi gikk rundt juletreet og sang julesanger. Skal si julestemningen kom fort på meg, skal kanskje ikke så mye til siden jeg elsker jul, men dette året hadde jeg ikke trodd det. Nå skulle jeg ønske min lille fortelling her fortsatte med, siden den gang har vi alle feiret Alternativ jul sammen, det har vi ikke, jeg prøvde virkelig å overtale mine barn til å feire jul der et par år på rad men de nektet, og da ga jeg meg. Men det jeg håper å nå ut med er, sitter du alene finnes det alternativ jul mange steder du kan oppsøke, enten som hjelper eller for det sosiale og få feire jul. Om du ikke vil avse hele julekvelden din med å hjelpe til kan du gjøre noe  så enkelt som å bake en kake til de. De trenger all den hjelp og støtte de kan få. Så ta kontakt med kommunene der du bor og hør.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper dere synest det er kjekt med litt inspo bilder til julebordet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ønsker dere en fin helg.