Skip to content

Ferie minner og tips til deg som vil reise til Kypros

KYPROS – PAFOS

 

For et vakkert sted. Dette var vår første gang på denne øyen og jeg lengter alllerede tilbake. Viste du at dette er fødestedet til Afrodite, kjærlighetsgudinnen? Med over 300 soldager i året skulle jeg ønske det var mitt fødested, elsker det tropiske klimaet.

Kypros ligger på en øy i den østlige delen av middelhavet øst for Hellas, sør for Tyrkia, vest for Syria, Libanon og Israel og nord for Europa. Hovedstad er Nikosia. Her finner en noe for alle, om du reiser med hele familien er det mange hoteller tilpasset barnefamilier, det finnes en vannpark med store rutsjebaner og en fornøyelsespark, alt dette var innenfor rekkevidde fra der vi bodde. Mange flotte restauranter med god mat. Eneste det ikke var så stort  utvalg av her er shopping muligheter, ved havnen var det typiske ferie butikker med suvenir, oliven olje, krydder og fake produkter. Hadde vi vært mer enn en uke så ville vi nok dratt til en storby for å shoppe, men samtidig var det like greit for lommeboken Hehe. Selvom jeg klarte å finne meg et par flotte vesker og et smykke.  Det var to ting vi hadde planlagt å gjøre før vi kom, det ene var kveldscruise med underholdning, fyrverkeri og middag. Også skulle vi leie atv og kjøre på tur, dette ble desssverre skrinlagt da nakken min ikke spilte på lag under ferien. Men da tenker jeg vi har det tilgode om vi reiser tilbake dit. Sykdom og smerter styrer man dessverre ikke.

 

Siden jeg og Arild reiste alene valgte vi et hotell kun for voksne, og det var en opplevelse av stillhet og ro. Spise frokost i fred, ingen barn som hyler og skriker eller spruter vann på deg når man vil svømme litt. Heller ikke en barnslig kamp om å skynde seg ned til solsengen kl 07.00 for å legge hådklene sine der på rad og rekke. Her var det lagt opp for par, solsengen sto sammen to og to, pluss de hadde doble solsenger, og det var alltid en plass. Stranden lå bare noen få meter fra bassenget og hadde egne plasser til hotelllets gjester. Skal jeg på kjæreste tur en annen gang kommer vi garantert til å velge et slikt voksen hotell. Og nei, har ikke noe i mot barn, men når man først har barnefri og ønsket fred og ro er det helt perfekt og jeg vil anbefale det til alle andre. Selvom det koster litt mer er det så absolutt verdt pengene.

 

om du vil lese mer om hotellet legger jeg ved en link her 

Ene dagen tok vi oss en tur til den arkeologiske parken som ligger i nærheten av havnen i Pafos. Fra hotellet gikk det ofte buss for et par euro ellers tok vi taxi, som heller ikke var dyrt. Vil også anbefale en tur opp i fjellene for å besøke gamle byen og markedet.

 

Her er det altså så mye kultur og minner at jeg gikk helt i min egen verden med kamera, var i skikkelig foto modus og kunne lagt ut sikkert 50 flere bilder bare fra dette stedet, men tenker det holder med disse. Dette må oppleves. Inngangsbillett koster 80 norske kr og det er et stort området hvor du kan være så lenge du vil. Her har de også teater forestillinger. Dessverre var det ikke det den dagen vi var der.

 

Se all denne mosaikken og mønsteret, det ligger så vanvittig mye arbeid bak dette kunstverket her, kan ta pusten fra en.

Bungalow som tilhørte hotellet, men jeg liker helst å holde meg i solen og ikke under tak/ skygge når jeg først er i syden, men flott er det.

Her ser du litt av den mest romantiske restauranten jeg noen gang har vært på. Vi satt helt ytterst her og fikk med oss solnedgangen. Dette var et dyrt sted å spise på hotellet, samme priser som hjemme for biff og vin, men den utsikten kan man ikke sette en prislapp på.

Hotellet hadde til og med en egen kirke til hotellets gjester. Bak her var det nydelig å ta en morgen tur. I tilegg var det laget en vei fra vårt hotell inn til Pafos havn som man kunne gå/ løpe morgen tur om man vil. Den var på 6 km en vei, og man gikk ved stranden hele veien.
Bildet fra sjøen som lå rett bak kirken.

 

Ønsker dere en fin sommer, enten om dere har ferien tilgode eller allerde er tilbakemtil hverdagen.