Skip to content

Min foto interesse

Min foto interesse startet tidlig, allerde som 12 åring hadde jeg fått mitt første kamera, og gikk på «fotokurs»  gjennom 4H. Glemmer det aldri, mint grønn og nydelig, jeg var så stolt. Mesteparten av ukelønnen min en god periode gikk med til rull og fremkalling.

Allerede den gang for over 30 år siden sto naturen sterkt for meg når det gjaldt motiv og inspirasjon. Mange mange år skulle det gå før jeg koblet sammen mine største  interesser, interiør og foto. På 80- tallet kunne det ikke falle meg inn å ta bildet av soverommet mitt hver gang jeg ommøblerte, og det var ikke rent lite heller

I mars var jeg på foto kurs, et 12 timers intensitet helgekurs. Har også et tilgode som jeg skal ta på høsten, julegave fra min kjære. Så kjekt å lære noe nytt, spesielt nå siden jeg har et nytt kamera å forholde meg til. Skal man først ha et kamera til flere tusen kroner bør man lære seg å skjenne det, om jeg hele tiden skulle brukt auto på kamera kunne jeg like godt  brukt mobil Tlf og kun det, noe som faktisk er veldig bra det også i dag til å ta fine bilder med.

Av en aller annen merkelig grunn så faller jeg alltid på sort/ hvitt bilder når jeg redigerer natur bilder jeg har tatt. Det tiltaler meg på en spesiell måte. Kanskje fordi jeg ikke er så fargerik person? Det gjenspeiles jo i hjemmet mitt. Unntaket er vel på et par klesplagg Hehe.

Dette var første gang jeg hadde kamera med på tur på manuell innstilling, og jeg har fortsatt mye å lære. I dag var jeg ikke så opptatt av bilde kvalitet men heller det å fange øyeblikks bilder og da spesielt av Lilly i fart, det har vist seg å ikke alltid være like lett.

ED4EBCDC-A023-4307-B012-CD6B148C0A0D

På bildene under skulle jeg gått litt ned på ISO og lukke tid, sterkt sollys er ikke alltid til hjelp og jeg ser her bildene ble for lyse, noe som er greit hjemme og inne når jeg tar bilder av interiør, men som sagt, i dag var det å ta øyeblikk bilder som var i fokus. Eneste måten man lærer på er å feile og prøve på nytt. Legger ved et knippe av det jeg knipset i dag og håper din dag har vært fin. Nå kommer det snart en bekjent på besøk som har en nydelig Bichon Frise valp som jeg skal klippe.

A861B74D-05F4-4631-AB59-8D692B49D308612CB7AC-BA95-446B-A28D-19241CB7988FOLYMPUS DIGITAL CAMERAFBE45E91-4FB7-42C1-A5C0-E8A153EE8FAA